A fost stabilită structura finală a Spitalului Regional de Urgențe Iași. Decizia a fost luată într-o ședință organizată la sediul Băncii Europene de Investiții din Bucureşti. Discuţiile au vizat nu doar structura viitoarei unități medicale pentru fiecare etaj, ci și detaliile arhitecturale, etapele esențiale pentru definitivarea studiului de fezabilitate și finalizarea cererii de finanțare.

Cu cinci niveluri și o suprafață totală de 118.360 metri pătrați, unitatea va dispune de echipamente de înaltă tehnologie ce vor permite efectuarea de proceduri minim invazive chiar și în cazurile extrem de grave. Câteva dintre departamentele viitorului Spital Regional de Urgențe vor fi destinate diagnosticării și tratării afecțiunilor neurologice, cardiovasculare, pulmonare, pediatrice, ginecologice dar și intervențiilor chirugicale complexe.

Costurile pentru proiectarea, construcția și dotarea unității medicale sunt estimate la 320 milioane de euro fără TVA. Spitalul Regional de Urgențe va avea 850 de paturi și va fi dat în folosință în anul 2023.

Anda Matei

Visits: 67