Apollonia Radio

„Țărăncuţă cu basma albă”, adjudecat pentru o sumă uriașă

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

„Țărăncuţă cu basma albă”, adjudecat pentru o sumă uriașă

„Țărăncuţă cu basma albă”, adjudecat pentru o sumă uriașă
November 01
13:16 2018

Opera „Țărăncuţă cu basma albă” de Nicolae Grigorescu, provenind din colecția unui fost judecător de Curte Supremă, având o estimare iniţială 50.000 – 90.000 euro, a fost adjudecată în Licitația Artmark de Toamnă pentru suma de 350.000 euro, devenind noua cea mai bine vândută lucrare de Nicolae Grigorescu.

Grigorescu rămâne în fruntea topului celor mai bine vânduţi artişti români, după ce, în decembrie 2016 stabilise un alt record al pieţei de artă („Ţărăncuţe de la fântână”, 320.000 euro).

Hits: 9

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles