Apollonia Radio

Spiriduşii lui Moş Crăciun

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

Spiriduşii lui Moş Crăciun

Spiriduşii lui Moş Crăciun
December 17
14:53 2018

Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie şi ne aminteşte de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moş Crăciun.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă, uneori chiar şi de religie. Sigur te gândeşti cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad şi la vâscul din pragul uşii.

Cu siguranţă, experienţele personale au încărcat astfel de clipe magice cu semnificaţii proprii. Aşa ne mărturiseşte într-un interviu artista Alexandra Haidău, cea care, împreună cu spiriduşii din Clasa de excelenţă, astăzi au fost pe scena spectacolului  caritabil “Deschide uşa! Vine Moş Crăciun”, la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Ascultaţi un interviu marca Radio Apollonia:

Hits: 14

About Author

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu

Related Articles