Apollonia Radio

Semifinala Eurovision România 2019 la Iaşi

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

Semifinala Eurovision România 2019 la Iaşi

Semifinala Eurovision România 2019 la Iaşi
January 25
15:11 2019

Dya (n. Ioana Diana Prepeliţă la data de  9 mai 1994 în  Iaşi, România) este o cântăreaţă de muzică Pop, RnB şi soul.

La finele anului 2005, interpreta a devenit membră a grupului New Star Music, formaţie care a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision Junior 2006, unde s-a clasat pe poziţia cu numărul şase.

Este absolventă a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, secţia canto muzică uşoară-jazz, în prezent fiind studentă în anul II la Universitatea Hyperion, secţia jurnalism. A studiat chitara clasică şi pianul.

Pasiunile ei sunt: muzica, cititul, relaxarea in aer liber, cinefilia. „Muzica este medicamentul sufletului. Spun asta pentru că mă însoţeşte oriunde, este mereu prezentă, iar atunci când sunt supărată încep să cânt şi toate lucrurile revin la normal, iar eu sunt fericită”. (Dya)

Lucian Colareza (n. 3 iulie 1988, Constanţa) este un cântăreţ român, stilul muzical abordat de acesta avându-şi rădăcinile în muzica lui David Bisbal, Luis Miguel şi Alejandro Sanz.

Îşi doreşte să-şi construiască, pas cu pas, o carieră de success în muzică.

„Nu aş vrea să ajung vedetă peste noapte, vreau să-mi construiesc cariera încet și sigur pentru că mi se pare mai durabil aşa…Dacă ajungi foarte sus din prima e foarte uşor să aluneci si să căzi foarte repede. Am muncit enorm încă de mic în sală de repetiții, la ore de canto și în festivaluri importante de muzică și știu că visul meu va deveni realitate în curând…” (Lucian Colareza)

Dintre piesele interpretate de artist amintim:

  • Când Trandafirii Mor (împreună cu B.U.G. Mafia)- 2011
  • Last Night in Puerto Rico – 2012
  • Navego el Tiempo – 2015
  • Tanto Amor (împreună cu Danny Mazo) – 2016

Anul acesta participă, împreună cu Dya, la prima Semifinală a Concursului Eurovision România 2019, la Iaşi, pe 27 ianuarie.

Succes!!!

Sursa: wikipedia.ro

Foto: Ioana Nedelcu

Ascultaţi un interviu cu Dya , Lucian Colareza şi Emil Răducanu, realizat în studioul Radio Apollonia, p1:

Ascultaţi un interviu cu Dya , Lucian Colareza şi Emil Răducanu, realizat în studioul Radio Apollonia, p2:

Hits: 110

About Author

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu

Related Articles