Apollonia Radio

Se redeschide terminalul T1 din Aeroportul Iași

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

Se redeschide terminalul T1 din Aeroportul Iași

Se redeschide terminalul T1 din Aeroportul Iași
December 11
11:25 2018

În cursul zilei de marți, 11 decembrie 2018, se redeschide primul terminal din incinta Aeroportului Internațional Iași. Acesta va deservi curse externe, iar din vara anului următor va fi folosit pentru cursele estivale. Terminalul T1 va fi redeschis după circa trei ani, după ce a stat “în conservare” o vreme, iar apoi a fost refăcut.

Începând de astăzi, 11 decembrie, de la ora 15:00, va avea loc zborul inaugural, un zbor al companiei Blue Air, cu un avion Boeing 737, pe care va fi inscripționat numele Regelui Ferdinand I.

Pentru moment, de pe acest terminal va pleca un zbor dus-întors pe săptămână, iar din vară spațiul va fi folosit pentru cursele estivale, acele curse charter. Acest terminal va avea patru porți de check-in, o poartă de securitate și două porți de îmbarcare, precum și două scanere pentru bagaje de mână.

Hits: 17

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles