Apollonia Radio

S-a asfaltat drumul de acces către pârtia de schi de pe Rarău

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

S-a asfaltat drumul de acces către pârtia de schi de pe Rarău

S-a asfaltat drumul de acces către pârtia de schi de pe Rarău
November 14
14:27 2018

S-au finalizat lucrările de asfaltare a drumului de acces către pârtia de schi de pe Rarău. Investiţia a fost finanţată cu fonduri de la bugetul local Câmpulung Moldovenesc, pentru lucrări fiind alocată suma de 1,4 milioane de lei. 

Municipalitatea are în administrare cinci kilometri din drumul de acces către pârtia de schi de pe Rarău. De la kilometru 0 şi până la kilometrul 2 s-au efectuat lucrări de plombare. Iar la finalul săptămânii trecute, sâmbătă, s-au început lucrările de asfaltare a celorlalţi trei kilometri din drumul de acces către pârtie.

Cealaltă porţiune, de la kilometrul 5 la kilometrul 14,9, drumul către pârtia de schi de pe Rarău este în administrarea Consiliului Judeţean Suceava. Pe acest tronson administraţia judeţeană a efectuat lucrări de profilare, precum şi lucrări la peste 40 de podeţe din beton.

Reprezentanţii companiei Acomin lucrează de o lună de zile la punerea în funcţiune a instalaţiei de transport pe cablu. La verificările instalaţiei au fost constatate probleme la o serie de componente electronice, care au fost comandate în Italia pentru a fi înlocuite.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, fiind o pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care este deja finalizată, având o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

Hits: 27

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles