Apollonia Radio

PREMIEREA EDITIEI 2014 A FOTOMARATON

 Breaking News
  • Zilele de 24 şi 31 decembrie vor fi libere. Bugetarii vor avea 5 zile libere de Crăciun, şi 5 de Revelion Românii vor avea mai multe zile libere în acest sfârşit de an. Asta pentru că Executivul a decis ca în zilele de 24 şi 31 decembrie să acorde liber bugetarilor, astfel încât aceştia să se bucure de o minivacanţă atât de Craciun cât şi de Revelion. Atât 24 decembrie, cât şi 31 decembrie pică lunea, drept urmare bugetarii vor putea lega sarbătorile de weekendul dinainte. Acum românii care lucrează la stat ar putea avea, cu tot cu weekenduri, o vacanţă de cinci zile de Crăciun şi una la fel de Anul nou. Potrivit legii, pentru salariaţii a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau...
  • Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea de sărbători Vremea în perioada 24 – 31 decembrie 2018. Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat normalul acestei săptămâni. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se inregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României. Hits: 14...
  • Calendarul zilei de 13 decembrie 1446: Înceta din viață Donato di Niccolò di Betto Bardi, sculptor și pictor italian cunoscut sub numele Donatello (n. 1386) 1642: Navigatorul olandez Abel Tasman descoperea Noua Zeelandă 1720: Se năștea dramaturgul italian Carlo Gozzi (d. 1806) 1863: Guvernul Kogălniceanu adopta legea secularizării averilor mânăstirești, un deziderat al revoluției pașoptiste 1886: Se năștea tenorul Nae Leonard, supranumit “Prințul operetei”. Teatrul muzical din Galați îi poartă numele (d. 1928) 1900: Se năștea compozitorul și dirijorul Ionel (Jonel) Perlea (d. 1970) 1918: Tipografii bucureșteni intrau în grevă, cerând condiţii mai bune de muncă, un protest care avea să fie reprimat sângeros 1929: Se năștea actorul canadian Arthur Christopher Orme Plummer 1957: Se năștea Steven Buscemi,...
  • 13 decembrie în istoria muzicii 1955: Englezul Dickie Valentine urca pe prima poziție a clasamentului vânzărilor din Regatul Unit cu ‘Christmas Alphabet’, prima piesă dedicată sărbătorii Crăciunului care devenea No. 1, deschizătoare a unui drum care a continuat în deceniile următoare 1962: Elvis Presley cucerea melomanii britanici cu ‘Return To Sender’, fiind al 13-lea său No. 1 dincoace de Atlantic 1981: Se năștea Amy Lee, solista trupei americane Evanescence 1989: Se năștea Taylor Swift, una dintre cele mai în vogă artiste ale momentului, a cărei trecere de la stilul country la cel pop i-a adus faimă internațională 2008: Englezoaica Alexandra Burke câștiga finala britanică a concursului de tinere talente X Factor 2008: Rapperul american Kanye...
  • Jucăria preferată a copiilor, retrasă de la vânzare pe Amazon și în Marea Britanie. Hamleys, o companie din Marea Britanie, care produce slime-uri, unele dintre jucăriile preferate ale copiilor, a retras produsele de la vânzare, după ce un studiu a arătat că acestea conțin nivele de bor de patru ori mai mare decât limita impusă de Uniunea Europeană, scrie BBC News. În cantități mari, borul poate duce la infertilitate, iritații ale pielii, diaree, greață sau crampe, avertizează grupul Which?, care a efectuat testele. În total, au fost testate 13 slime-uri, care pot fi cumpărate și de pe Amazon. Dintre acestea, 6 conțineau substanțe periculoase pentru copii. În urma testelor, jucăriile periculoase au fost retrase de la vânzare. Slime-urile au devenit unele dintre cele mai populare...
  • Donați pentru câinii din adăposturi, sâmbătă, 15 decembrie 2018 Nu uitați de campania “Ai cumva o păturică?” de sâmbăta aceasta, 15 decembrie! Le veți aduce bucurii câinilor din adăposturi! Donațiile se strâng în parcarea Carrefour Felicia între orele 14:00 și 16:00.Nu uitați de campania “Ai cumva o păturică?” de sâmbăta aceasta, 15 decembrie! Le veți aduce bucurii câinilor din adăposturi! Donațiile se strâng în parcarea Carrefour Felicia între orele 14:00 și 16:00. Evenimentul este organizat anual pentru padocurile din Iași și din jurul orașului și are ca scop strângerea de alimente, pături, haine vechi, covoare, medicamente și produse de curățenie pentru acestea. Cățeii și pisicile au mare nevoie de puţinul ajutor pe care iubitorii de animale îl pot dona....

PREMIEREA EDITIEI 2014 A FOTOMARATON

PREMIEREA EDITIEI 2014 A FOTOMARATON
October 09
07:52 2014

In urma jurizarii (care a avut loc intre lunile mai si septembrie), cele mai bune fotografii ale editiei 2014 a Fotomaraton vor fi premiate si prezentate publicului. Evenimentul va avea loc miercuri, 8 octombrie, de la ora 18.00, in galeria Fondane a Institutului Francez Iasi. Tot atunci va fi organizat si vernisajul expozitiei fotografiilor premiate. Expozitia laureatilor Fotomaraton 2014 va fi prezentata publicului la Institutul Francez Iasi in perioada 8 octombrie-31 noiembrie.
Juriul Fotomaraton a fost format din profesionisti ai fotografiei si artelor vizuale: Mihai MOICEANU (presedinte al juriului; fotograf, membru E.F.I.A.P.), Felix AFTENE (artist plastic, scenograf, presedintele UAP Iasi), Radu ANECULAESEI (fotograf), Mihai CANTEA (fotograf), Adrian CUBA (fotograf), Florin LAZARESCU (scriitor, publicist, scenarist), Violeta RADU (artist plastic, fotografa).

Concursul a avut un format original: timp de 12 ore, fiecare participant a fost invitat sa realizeze 12 fotografii pornind de la cele 12 teme propuse de catre organizatori. Fotomaraton’14 a fost destinat exclusiv participantilor care utilizeaza aparate de fotografiat digitale si structurat pe trei categorii de participare, in functie de varsta concurentilor: „Copii” (7-13 ani), „Tineri” (14-17 ani) si „Adulti” (peste 18 ani).

odiseea

TEATRU DE OBIECTE:
„O CORABIE PE VALURI: ODISEEA” DE PHILIPPE GENTY
Joi, 9 octombrie, orele 10.00 şi 18.00
Teatrul Luceafarul, Sala Mica
Compania Philippe Genty (in coproductie cu Le Carré, Scène Nationale de Château-Gontier si La Maison de la Culture de Nevers et de la Nièvre)
Evenimente organizate in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar, editia a VII-a
Parteneri permanenti: Dalkia, BRD-Groupe Société Générale, SCC, Fiterman si Capgemini
Partener al evenimentului: Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafarul”
Biletele se gasesc la Casa de bilete a Teatrului „Luceafarul” din Iasi
Regia: Philippe Genty
Distributia: Hernan Bonet, Antoine Malfettes si Yoanelle Stratman
60 min, 10+, spectacol in limba franceza

Pentru aceasta creatie, Philippe Genty a utilizat ca punct de pornire o improvizatie realizata intr-un stagiu de la Charleville-Mézières, in 2009, unde a lucrat cu trei actori pe Odiseea lui Homer. O rescriere a avut loc in 2010, pentru a da viata spectacolului „O corabie pe valuri: Odiseea”. Ghidati de acest mare navigator scenic care este Philippe Genty, plecam impreuna cu panzele sus pentru a-i reintalni pe Ulise şi ai lui intr-o calatorie in necunoscut.
„Odiseea lui Homer, un text mereu nou, stravechi și contemporan in acelasi timp, o bogatie de imagini si de povesti. O poveste care ne invita la interpretare, la evadare. La evadarea din imaginea pe care o avem despre aceasta opera de referinta. Teatrul de obiecte face posibil acest lucru.” (Philippe Genty)

zpd-2014

ZIUA PORTILOR DESCHISE LA INSTITUTUL FRANCEZ IASI
Vineri, 17 octombrie
Institutul Francez Iasi
Parteneri permanenti: Dalkia, BRD-Groupe Société Générale, SCC, Fiterman si Capgemini
Partener al evenimentului: Atelierul Rendez-Vous Creativ
Institutul Francez Iasi organizeaza vineri, 17 octombrie, Ziua Portilor Deschise. Un program dens, destinat in special elevilor si studentilor, care va cuprinde ateliere de initiere in pictura (« Portrait gourmand ») in limba franceza (organizate de catre Atelierul Rendez-Vous Creativ***), vizite ghidate la Mediateca „Charlotte Sibi”, preselectii pentru corul francofon de copii „Mélodie” al Institutului Francez Iasi (destinat copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani) si vizionari de filme.
O seara de jocuri de societate in limba franceza (Scrabble, Taboo, Trivial Pursuit, Activity si Catan) va completa programul Zilei Portilor Deschise.
Cu aceasta ocazie, Mediateca Institutului va oferi reduceri semnificative la abonamentele pentru un an studentilor in anul I din Iasi si din regiunea Moldovei (13 lei – de la 60 de lei, pretul intreg al abonamentului).
Pentru buna organizare atat a atelierelor „Portrait gourmand” (activitati destinate copii de 7-9 ani si 10-13 ani; o expozitie de creatii ale copiilor participanti la Atelierele Rendez-Vous Creativ va fi inaugurata), a evenimentului „Soirée des jeux de société en français” (activitati destinate liceenilor), cat si a preselectiei pentru corul francofon de copii „Mélodie” se vor face inscrieri pe adresa equipe.iasi@institutfrancais.ro, pana joi, 16 octombrie, ora 12.00.

Participarea la toate activitatile va fi gratuita, in limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL PE SCURT:
• 09.00-14.00: Vizionari de filme
• 14.00-20.00: Vizite ghidate la Mediateca Institutului Francez Iasi
• 15.00-17.00: Preselectii pentru corul francofon de copii „Mélodie” al Institutului Francez Iasi
• 15.00-17.00: Portrait gourmand (7-9 ani)
• 17.00-19.00: Soirée „Jeux de société en français” (liceeni)
• 17.30-19.30: Portrait gourmand (10-13 ani)

*** La atelierele „Portrait gourmand” destinate copiilor cu varste cuprinse intre 7-9 si 10-13 ani pot participa si parintii.
.

Hits: 9

About Author

alin

alin

Related Articles