Apollonia Radio

Planuri mari la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna”

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

Planuri mari la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna”

Planuri mari la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna”
November 20
12:45 2018

Două proiecte de hotărâre care vizează dezvoltarea infrastructurii medicale a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” vor fi supuse analizei și votului plenului Consiliului Județean, în ședința din 21 noiembrie.

Unul dintre acestea se referă la aprobarea realizării proiectului “Centrul Regional de Excelență în Tratamentul Integrat al Infertilității” și alocarea sumei de 249.000 de lei pentru întocmirea documentației tehnico-economice.

Planurile prevăd că noua clădire va avea cinci etaje, o suprafață totală de 9.600 de metri pătrați, 60 de saloane cu o capacitate totală de 120 de paturi, 15 cabinete medicale, săli de consultații și spații administrative. Suma necesară pentru construirea centrului și achiziționarea aparaturii este de aproximativ 54 milioane de lei.
Statisticile arată că una din trei românce cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani este diagnosticată cu infertilitate, iar jumătate dintre femeile de peste 40 de ani se confruntă cu această problemă.

Consilierii județeni își vor exprima votul și în ceea ce privește realizarea proiectului pentru dotarea ambulatoriului integrat al aceluiași spital, aprobarea costurilor totale și a cofinanțării ce va fi asigurată de către CJ. Unitatea medicală va fi dotată cu un computer tomograf, un aparat de rezonanță magnetică, mamograf, un ecograf ultraperformant și alte echipamente de ultimă generație.

Cererea de finanțare va fi depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Valoarea estimată a investiției este de aproape 11 milioane de lei, cofinanțarea Consiliului Județean fiind de 214.000 de lei.

Hits: 23

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles