Apollonia Radio

NUMĂRUL LOCURILOR LA REZIDENȚIAT VA CREȘTE

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

NUMĂRUL LOCURILOR LA REZIDENȚIAT VA CREȘTE

NUMĂRUL LOCURILOR LA REZIDENȚIAT VA CREȘTE
November 23
16:21 2018

Numărul locurilor scoase la concurs la rezidențiat ar putea crește anul viitor cu 300, potrivit unui proiect de Hotărâre postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Astfel, numărul locurilor la rezidențiat ar putea crește de la 5.415, anul acesta, la 5.715, anul viitor. 

Ministerul Sănătății motivează creșterea numărului de locuri la rezidențiat prin faptul că “în prezent România se confruntă cu un deficit major de medici specialişti, deficit care se va adânci în următorii ani, numărul acestora posibil să atingă cifra de 12.000 de specialişti în următorii 15 ani”.

Deficitul este o consecință a migraţia personalului de specialitate medicosanitar bine pregătit şi cu experienţă profesională.

Hits: 19

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles