Apollonia Radio

Măsuri speciale de protecție sanitar-veterinară în timpul Sărbătorilor Iașului

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

Măsuri speciale de protecție sanitar-veterinară în timpul Sărbătorilor Iașului

Măsuri speciale de protecție sanitar-veterinară în timpul Sărbătorilor Iașului
October 10
15:12 2018

În perioada desfășurării Sărbătorilor Iașului vor fi luate mai multe măsuri în vederea reducerii riscului de apariție și răspândire a pestei porcine africane.

Măsurile de prevenție au fost aprobate în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, structură condusă de primarul Mihai Chirica și din care fac parte reprezentanții principalelor instituții din municipiu.

Autorităţile locale îi sfătuiesc pe crescătorii de porci ca de câte ori remarcă prezenţa unei stări de rău a acestora să anunţate veterinarii în regim de urgenţă.

Autorităţile sanitare, şi nu numai, vor intensifica controalele în piețe și la agenții economici care comercializează produse alimentare.

Primii verificaţi vor fi cei de la Târgul de Toamnă.

Hits: 21

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles