Apollonia Radio

INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI

 Breaking News
  • 5 iunie – Ziua Învăţătorului Pe 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Învățătorului, care coincide cu data de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 — 17 septembrie 1823). Gheorghe Lazăr, născut la Avrig, este considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească. În 1818, a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), Ziua Învăţătorului va fi sărbătorită prin activităţi extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ, şi nu vor avea loc cursuri normale. Instituirea aceste zile a învăţătorului a fost aprobată în 9 octombrie 2007 de Parlament şi apoi prin Legea nr. 289 din 29 octombrie...
  • Mijloacele de transport şi parcări – 1 iunie 2019 Pelerinii vor sosi la Iaşi cu trenul, cu autocarele, microbuzele şi cu maşinile personale. Fiecare comunitate/parohie va avea un responsabil general de grup, dar şi câte un responsabil pentru fiecare autocar/microbuz/tren. Pentru a veni în sprijinul pelerinilor, sunt puse la dispoziţia lor două trenuri: primul, pe ruta Adjud (plecarea la ora 08.00) – Bacău – Roman – Iaşi (ora 12.13) şi retur (de la ora 21.05); al doilea, pe relaţia Roman (10.45) – Paşcani – Iaşi (13.31) şi retur (de la ora 20.22). De la gara din Iaşi, pelerinii se vor deplasa pe jos până la porţile de intrare în zona specificată pe bilet, conform infograficului zonei de acces. Având...
  • Informaţii importante pentru pelerini Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie de Judeţean Iaşi (Iaşi, Str. Mihai Costăchescu, 2; tel. 0232/302000; https://is.politiaromana.ro; e-mail: ipjiasi@is.politiaroniana.ro) a elaborat un material cu informaţii preventive, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi pentru ca evenimentul să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru participanţi. – Purtaţi în permanenţă asupra dumneavoastră documentele de identitate (paşaport, carte de identitate, permis de conducere)! – Aveţi grijă unde vă ţineţi portofelul şi telefonul mobil (nu le ţineţi în buzunarele exterioare, iar poşetele/ borsetele/ rucsacii să fie mereu în supravegherea dumneavoastră)! – Dacă deţineţi bijuterii sau bunuri de valoare mare, păstraţi-le în seif la locul de cazare! – Nu...
  • Documente necesare accesului în Perimetrul din faţa Palatului Culturii Înainte de a porni spre Iaşi, pelerinii trebuie să se asigure că au la ei permisele de acces pe baza cărora vor putea intra în Perimetrul securizat pentru întâlnirea cu papa Francisc. Aceste permise sunt distribuite prin parohiile din Dieceza Romano-Catolică de Iaşi, pe baza înscrierii făcute până la 1 mai. Accesul se va face pe baza permisului nominal primit şi însoţit de actul de identitate. Accesul în cele opt zone din perimetrul securizat Perimetrul din faţa Palatului Culturii va fi împărţit în şapte zone în care vor fi aşezate persoanele care s-au înscris pentru acest eveniment, fiecare zonă având un punct de prim ajutor. O a opta zonă va...
  • Întâlnirea cu Papa Francisc – Iaşi, 1 iunie 2019 Sfântul Părinte papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. În cadrul acestei vizite, se va afla la 1 iunie la Iaşi, în mijlocul Diecezei de Iaşi. Papa Francisc va sosi la ora 17.25 la catedrala catolică, în care va fi aşteptat de aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă. Apoi îi va întâlni pe toţi cei prezenţi în faţa Palatului Culturii, participând la “Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”. Program special în ziua de 1 iunie În ziua de 1 iunie, de la ora 14.00 până la ora 16.00, vor fi difuzate pe megaecranele amplasate în zona din faţa Palatului Culturii mai multe...

INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI

INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI
May 09
16:18 2019

Centrul oraşului este cea mai sigură zonă din oraş, aceasta întrucât sute de jandarmi şi poliţişti au închis perimetrul cuprins între Casa Modei, Colegiul Naţional şi Piaţa Spiridon pentru a le permite delegaţiilor PSD să ajungă în locul destinat mitingului. Primele delegaţii au ajuns în jurul orei 13.45, fiind vorba de 200-300 de oameni veniţi din Bacău.

Evenimentul tinde să devină unul tensionat în condiţiile în care există într-o laterală a pieţei un grup de opozanţi PSD, care, în ciuda demersurilor Jandameriei, refuză să părăsească piaţa. Aceştia s-au baricadat într-un cort unde se strâng semnături pentru reducerea numărului de parlamentari (activitate autorizată de Primărie în urmă cu mai multă vreme şi pe un termen mai lung de timp).

Deşi se spunea că momentele artistice vor avea loc după ora 16.00, fanfara pregătită pentru eveniment a început să cânte în jurul orei 14.00, odată cu popularea pieţei cu alte delegaţii de manifestanţi.

Interesant este faptul că oamenii aduşi din toată Moldova la miting nu se sfiesc să critice guvernarea PSD, pentru starea precară a infrastructurii sistemului de sănătate din România, fiind de părere că nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.

Pe Şoseaua Naţională, simpatizanţii PSD au dat nas în nas cu grupurile anti-Dragnea. Forţele de ordine au intervenit şi au despărţit cele două tabere cu materiale pirotehnice. Locuitorii de la blocurile din zonă sunt speriaţi, întrucât acestea pot cauza incendii, atunci când sunt folosite necorespunzător.

Piaţa Unirii continuă să se populeze. Oameni veniţi din Vaslui, Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea au ajuns în centrul oraşului. Nu lipsesc manifestanţi aflaţi în stare de ebrietate. Menţionăm că pe o rază de 700 de metri în jurul Pieţei Unirii nu se comercializează băuturi alcoolice.

Jandarmii încearcă să-i evacueze pe manifestanţii veniţi în Piaţa Uniri pentru a susţine o contramanifestaţie. Aceştia afişează mesaje antiDragnea: ”Moldova nu este a ta” ,”PSD ciuma roşie!”, ”Fără penali în funcţii publice!”.

Un grup extrem de virulent se află la gardul de protecţie care desparte Piaţa Unirii de staţiile CTP. Sunt dotaţi cu fluiere şi vuvuzele şi scandează ”Nu la guvernare/ Dragnea la închisoare!”. Pe de altă parte, jandarmii îi evacuează din Piaţa Unirii pe protestatarii infilitraţi.

Deşi la nivel declarativ, liderii social-democraţi au spus că vor aduce la Iaşi 40.000 de participanţi, în realitate, surse din partid spun că aşteptările sunt că va fi o prezenţă de 20.000 – 25.000 de oameni. Liviu Dragnea, alături de alţi lideri importanţi ai partidului, dar şi de candidaţi la alegerile europarlamentare vor urca pe scena amenajată în Piaţa Unirii pentru acest eveniment.

Perimetru în care va avea loc mitingul, şi pentru care PSD Iaşi a obţinut autorizaţie de la Primăria Iaşi pe data de 3 mai 2019, are în jur de 8.000 de metri pătraţi.

Zona a fost înconjurată cu garduri metalice, care ar trebui să împiedice protestatarii să intre în zona scenei şi să îi huiduie pe liderii social democraţi.

Accesul în Piaţa Unirii din Iaşi se face după ce fiecare cetăţean trece printr-un filtru al forţelor de ordine. În afara jandarmilor de la Iaşi, sunt 400 veniţi din Constanţa şi câteva sute de la brigada mobilă din Bacău.
Foto> google.com

Hits: 6

About Author

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu

Related Articles