Apollonia Radio

INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI

 Breaking News
  • FIE 2019: Marșul Absolvenților și concertul „100+1 pentru România” COMUNICAT DE PRESĂ Vineri, 24 mai, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional al Educației, Primăria Municipiului Iași va organiza o nouă ediție a Marșului Absolvenților. Ca în fiecare an, Marșul va fi punctul central al Festivalului Internațional al Educației, eveniment devenit tradiţie pentru studenţii care încheie studiile la universitățile din Iaşi. După Marşul Absolvenţilor şi discursurile oficiale, în jurul orei 19.00, va avea loc un super concert la care sunt aşteptaţi să participe mii de ieşeni. Intitulat „100+1 pentru România!”, concertul va avea loc pe scena din faţa Palatului Culturii, accesul publicului fiind liber. La eveniment vor cânta Dan Bittman (Holograf), Cristi Minculescu (Iris), Ştefan Boldijar (Semnal...
  • La mulţi ani, Poliţia Locală Iaşi! Având în vedere faptul că ziua de 21 mai de Sfinții Constantin și Elena, este sărbătorită la nivel național și Ziua Poliției Locale, polițiștii locali vor marca evenimentul alături de ieșeni. În acest sens, sâmbătă 18 mai şi duminică 19 mai 2019, în intervalul orar 11:00 – 15:00, invităm toți ieșenii pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde instituția noastră va prezenta autospecialele folosite în misiunile de patrulare, armamentul din dotare și mijloacele de autoapărare. În același context, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Intervenții, vor prezenta tehnici de imobilizare și autoapărare. De asemenea, la acest eveniment vor fi prezente și patrulele călare din cadrul instituției noastre. În plus,...
  • Hangariada 2019 Dacă e primăvară însorită și verde, avem parte de artă și zbor pe Aerodromul din Iași, în cadrul unei noi ediții a festivalului Hangariada. Weekendul 24-26 mai 2019 se anunță a fi unul plin de activități interesante, unele cu multă relaxare, altele presărate cu adrenalină din plin. Fie că vorbim de salturi cu parașuta, show aviatic, piese de teatru într-o locație inedită sau doar de relaxarea în aer liber, împreună cu familia sau gașca de prieteni, întreg evenimentul e construit pentru a ne încărca cu energie. Sursa> hangariada.ro Hits: 45...
  • ZIUA REGALITĂȚII Vineri, în Piaţa Palatului Regal din Bucureşti va avea loc o ceremonie militară de depunere de flori în memoria fondatorului dinastiei naţionale şi al statului modern român. Vor fi prezenţi MS Margareta, principele Radu, principesa Elena şi Alexander Philips Nixon, principesa Sofia şi principesa Maria. Orchestra Reprezentativă a Armatei va oferi publicului prezent un concert de muzică de fanfară. Va urma o demonstraţie de măiestrie a mânuirii armei. Vor participa  Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum şi Jandarmeria călare. Seara, Palatul Elisabeta va găzdui „Garden Party”, la care sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, invitaţi din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc în prezenţa MS...
  • INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI Centrul oraşului este cea mai sigură zonă din oraş, aceasta întrucât sute de jandarmi şi poliţişti au închis perimetrul cuprins între Casa Modei, Colegiul Naţional şi Piaţa Spiridon pentru a le permite delegaţiilor PSD să ajungă în locul destinat mitingului. Primele delegaţii au ajuns în jurul orei 13.45, fiind vorba de 200-300 de oameni veniţi din Bacău. Evenimentul tinde să devină unul tensionat în condiţiile în care există într-o laterală a pieţei un grup de opozanţi PSD, care, în ciuda demersurilor Jandameriei, refuză să părăsească piaţa. Aceştia s-au baricadat într-un cort unde se strâng semnături pentru reducerea numărului de parlamentari (activitate autorizată de Primărie în urmă cu mai multă vreme...

INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI

INCIDENTE LA MITINGUL PSD DE LA IAŞI
May 09
16:18 2019

Centrul oraşului este cea mai sigură zonă din oraş, aceasta întrucât sute de jandarmi şi poliţişti au închis perimetrul cuprins între Casa Modei, Colegiul Naţional şi Piaţa Spiridon pentru a le permite delegaţiilor PSD să ajungă în locul destinat mitingului. Primele delegaţii au ajuns în jurul orei 13.45, fiind vorba de 200-300 de oameni veniţi din Bacău.

Evenimentul tinde să devină unul tensionat în condiţiile în care există într-o laterală a pieţei un grup de opozanţi PSD, care, în ciuda demersurilor Jandameriei, refuză să părăsească piaţa. Aceştia s-au baricadat într-un cort unde se strâng semnături pentru reducerea numărului de parlamentari (activitate autorizată de Primărie în urmă cu mai multă vreme şi pe un termen mai lung de timp).

Deşi se spunea că momentele artistice vor avea loc după ora 16.00, fanfara pregătită pentru eveniment a început să cânte în jurul orei 14.00, odată cu popularea pieţei cu alte delegaţii de manifestanţi.

Interesant este faptul că oamenii aduşi din toată Moldova la miting nu se sfiesc să critice guvernarea PSD, pentru starea precară a infrastructurii sistemului de sănătate din România, fiind de părere că nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.

Pe Şoseaua Naţională, simpatizanţii PSD au dat nas în nas cu grupurile anti-Dragnea. Forţele de ordine au intervenit şi au despărţit cele două tabere cu materiale pirotehnice. Locuitorii de la blocurile din zonă sunt speriaţi, întrucât acestea pot cauza incendii, atunci când sunt folosite necorespunzător.

Piaţa Unirii continuă să se populeze. Oameni veniţi din Vaslui, Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea au ajuns în centrul oraşului. Nu lipsesc manifestanţi aflaţi în stare de ebrietate. Menţionăm că pe o rază de 700 de metri în jurul Pieţei Unirii nu se comercializează băuturi alcoolice.

Jandarmii încearcă să-i evacueze pe manifestanţii veniţi în Piaţa Uniri pentru a susţine o contramanifestaţie. Aceştia afişează mesaje antiDragnea: ”Moldova nu este a ta” ,”PSD ciuma roşie!”, ”Fără penali în funcţii publice!”.

Un grup extrem de virulent se află la gardul de protecţie care desparte Piaţa Unirii de staţiile CTP. Sunt dotaţi cu fluiere şi vuvuzele şi scandează ”Nu la guvernare/ Dragnea la închisoare!”. Pe de altă parte, jandarmii îi evacuează din Piaţa Unirii pe protestatarii infilitraţi.

Deşi la nivel declarativ, liderii social-democraţi au spus că vor aduce la Iaşi 40.000 de participanţi, în realitate, surse din partid spun că aşteptările sunt că va fi o prezenţă de 20.000 – 25.000 de oameni. Liviu Dragnea, alături de alţi lideri importanţi ai partidului, dar şi de candidaţi la alegerile europarlamentare vor urca pe scena amenajată în Piaţa Unirii pentru acest eveniment.

Perimetru în care va avea loc mitingul, şi pentru care PSD Iaşi a obţinut autorizaţie de la Primăria Iaşi pe data de 3 mai 2019, are în jur de 8.000 de metri pătraţi.

Zona a fost înconjurată cu garduri metalice, care ar trebui să împiedice protestatarii să intre în zona scenei şi să îi huiduie pe liderii social democraţi.

Accesul în Piaţa Unirii din Iaşi se face după ce fiecare cetăţean trece printr-un filtru al forţelor de ordine. În afara jandarmilor de la Iaşi, sunt 400 veniţi din Constanţa şi câteva sute de la brigada mobilă din Bacău.
Foto> google.com

Hits: 4

About Author

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu

Related Articles