Please set up your API key!

Apollonia Radio

Muzeul Militar Național «Regele Ferdinand I», Filiala Iași

 Breaking News
  • Ascultă noua piesă The Mono Jacks, “Gloria” – AUDIO The Mono Jacks începe promovarea noului albumul ”Gloria” lansând piesa titulară. Cel de-al doilea album al trupei în limba română va fi lansat în luna februarie. Momentul “Ușor distorsionat” a fost depășit, iar acum The Mono Jacks își revendică “Gloria”. Așa se numește noul album al formației, precum și primul single lansat. “Gloria poate să-ți dea un sens în viață” “Gloria, în primul rând, e un nume de femeie și-mi imaginez că e o femeia foarte frumoasă. Gloria poate să te-nșele. Poate să te facă să faci lucruri mărețe. Gloria poate să te ucidă sau Gloria poate să-ți dea un sens în viață. Cred că vorbim despre glorie pentru că...
  • Ce a lăsat în urmă Pink Floyd, trupa care nu s-a conformat și a unit prin muzică generații de fani – TOP 10 Nu e nimic obișnuit în legătură cu Pink Floyd. Formația a rescris rețeta succesului cu fiecare nou album, demonstrând că de fapt nu există o rețetă și că ar fi o prostie dacă ar urmări așa ceva. Piesele formației descriu evoluția unor muzicieni extrem de talentați, ce au oferit publicului, de fiecare dată, tot ce au avut mai bun. Fără compromisuri și fără a urma rigorile industriei. Astfel au reușit să rămână în istorie pentru mesaj, emoție și un geniu creativ reconfirmat mereu, cu fiecare tânără generație. Coperta albumului ”Wish You Were Here”, a trupei Pink Floyd Pink Floyd este una dintre cele mai de succes și influente trupe rock...
  • Ozzy Osbourne ni se prezintă ca “Ordinary Man” alături de Elton John, anunțând data lansării albumului și viitoarele concerte – AUDIO & DATE TURNEU 2020 Ozzy Osbourne aduce în fața publicului cea mai vulnerabilă fațetă a sa lansând single-ul titular al noului album “Ordinary Man”. Aflăm cu acest prilej și când va fi pus în vânzare discul, precum și datele reprogramate ale turneului european. Ozzy Osbourne (screenshot YouTube) Ozzy Osbourne lansează pe 21 februarie cel de-al 12-lea album solo de studio. Intitulat “Ordinary Man“, ca și colaborarea sa cu Elton John, materialul scoate la iveală muzica unui artist care și-a dedicat aproape întreaga sa viață artei sale. Acesta este și mesajul noului său single cu Elton, în versurile căruia îl descoperim pe Ozzy dezarmat, dar fără a dori să-și accepte condiția efemeră: “The truth is I don’t wanna...
  • Nominalizările Brit Awards 2020 – Care va fi piesa anului? La început de 2020, artiștii britanici culeg roadele creațiilor lansate în 2019. Nominalizările pentru Brit Awards 2020 ni-i aduc în prim-plan pe cei care s-au remarcat, pentru piesa anului intrând în cursă 10 melodii ce s-au auzit în parte și la radio-urile de nișă de la noi. Cea de-a 40-a ediție a premiilor acordate de Industria Fonografică Britanică va fi o ediție care va celebra nume noi. Artistii debutanți Dave și Lewis Capaldi au cele mai multe nominalizări, ambii fiind prezenți în categoriile Best Male, Best New Artist și Song Of The Year. Rapper-ul britanic Santan Dave, zis simplu Dave, este un artist de doar 21 de ani cu multiple valențe. Compune, cântă la...
  • De vorbă cu tine, despre vacanţăăăă! Despre vacanţă, despre bucuria regăsirii, într-un dialog cu terapeutul Cristina Laura Neamţu: Foto: Ioana Nedelcu Hits: 169...

Muzeul Militar Național «Regele Ferdinand I», Filiala Iași

Muzeul Militar Național «Regele Ferdinand I», Filiala Iași
November 12
15:16 2018

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în semn de respect și cinstire a Eroilor Armatei Române și a rolului orașului Iași de Capitală a celor trei Uniri (1600, 1859 și 1918), Capitală de Război a României în anii 1916 – 1918 și Capitala Renașterii Naționale a fost înființată la Iași, Filiala Muzeului Militar Național «Regele Ferdinand I». 

Noul edificiu cultural este situat pe Bulevardul Carol I, nr.7, acolo unde se află sediul Cercului Militar. Inaugurarea lui s-a desfăşurat în prezența oficialităților locale și centrale, reprezentanților mediului academic, cultural și știintific.

Programul a cuprins primirea invitaților, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, momente omagiale, tăierea panglicii inaugurale, precum și vizitarea expozițiilor permanente și temporare.

Muzeul cuprinde o expoziție tematică permanentă, dedicată evoluției structurilor militare din Iași și zona Moldovei de la 1830 și pâna în prezent și aduce în interiorul spațiului muzeal obiecte depatrimoniu specifice, precum uniformearmament de infanterie, drapele, decorații, obiecte personale aparţinând unor personalităţi militare care au comandat structuri ale armatei din Iaşi şi Moldova, fotografii sau documente etc. În exterior sunt amplasate piese de artilerie terestră şi antiaeriană.

Un moment deosebit a fost omagierea colonelului în retragere Mihai Cruceanu, care în această zi memorabilă a implinit frumoasa vârsta de 100 de ani, fiind unul dintre puținii ,,centenari” în viață, ce a luptat în cel de-al Doilea Razboi Mondial.

 Placheta și medalia Centenar oferită de autoritățile locale au fost primite de fiica omagiatului un distins cadru didactic universitar.

 Un alt moment semnificativ a fost donarea unei replici a Drapelului de luptă al Regimentului 15 Infanterie ,,Razboieni”, de către elevii Școlii Gimnaziale ,,Paradis” din Iași.

 Manifestarea s-a încheiat cu vizitarea muzeului și un spectacol artistic susținut de Muzica Militară și de tineri și consacrați artiști.

Reporter: Ionel Pintilii

Hits: 25

APOLLONIA RADIO LIVE

ASCULTA APOLLONIA RADIO


Vizitatori

  • 39
  • 1,786
  • 5,620
  • 251,605
  • 55,839
www.RomaniaRadio.ro radio online: dance, populara, manele...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com