Apollonia Radio

De ce ne place să ne lăudăm?

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

De ce ne place să ne lăudăm?

De ce ne place să ne lăudăm?
February 12
14:32 2019
Nimănui nu-i place să se înconjoare de lăudăroşi, dar aproape tuturor ne face plăcere ca, măcar din când în când, să ne etalăm calităţile în faţa celorlalţi. Nevoia de a împărtăşi informaţii despre noi este foarte puternică şi există un motiv pentru acest lucru, spun oamenii de ştiinţă.

Interviu cu terapeutul Cristina Laura Neamţu, p.1:

„Lauda de sine nu miroase a bine“, spune un proverb românesc. Chiar şi aşa, cei mai mulţi oameni simt nevoia să se laude şi asta nu doar din când în când, dacă privim o analiză lingvistică realizată cu ceva vreme în urmă. Ea arăta că aproximativ 40% din lucrurile pe care le spunem într-o zi au legătură cu ceea ce simţim.

Interviu cu terapeutul Cristina Laura Neamţu, p.2:

Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce nu ne putem abţine să ne scoatem în evidenţă calităţile. În urma unui experiment, cercetătorii de la Universitatea Harvard au observat că nevoia de a împărtăşi informaţii despre propria persoană este foarte puternică.

Interviu cu terapeutul Cristina Laura Neamţu, p.3:

Ne place să ne lăudăm și o facem mai ușor pe Facebook pentru că acolo sunt mai mulți prieteni.

Foto: Ioana Nedelcu

Hits: 45

About Author

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu

Related Articles