Cel mai ridicat nivel al precipitațiilor de ieri s-a înregistrat în comuna Cotnari.

Pe parcursul zilei, valoarea maximă a precipitațiilor s-a înregistrat în zona Cârjoaia, unde a fost atins un nivel de 50,7 litri/mp. Precipitații deosebit de intense au fost înregistrate și la Târgu Frumos (45,6 litri/mp), Sârca (41,0 litri/mp), Podu Iloaiei (32,3 litri/mp), Chiperești (31,7 litri/mp), Șipote (30,7 litri/mp) sau Hâlceni (30,1 litri/mp).Un volum al precipitațiilor de peste 25 litri/mp a fost înregistrat și la alte 19 stații pluviometrice din județ.

La Cârjoaia s-a înregistrat și cel mai gros strat de zăpadă, acesta ajungând la 38 cm. La Cotnari, grosimea stratului de zăpadă s-a ridicat la 32 cm, iar la Sârca, la 30 cm. Grosimi de peste 20 cm ale stratului de zăpadă au fost înregistrate și la alte opt stații meteo din județ.

În cursul zilei de mâine, vremea va rămâne rece. Seara vor fi semnalate din nou precipitații sub formă de ninsoare, în extindere treptată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime nu vor depăși 1°C, iar cele minime vor coborî până în jurul valorii de -3°C.

Views: 84