După 15 ani de politică în rândul PSD europarlamentarul Cătălin Ivan şi-a ales propria cale după ce a anunțat la sfârșitul săptămănii trecute înființarea unei noi formațiuni politice. Alternativa pentru Demnitatea Naţională (ADN) va fi condus de o echipă de coordonare și nu va face alianţe cu niciun partid care s-a aflat până acum la guvernare.

Lansarea partidului a avut loc la Iaşi, în prezenţa a peste o sută de persoane.

Cătălin Ivan, eurodeputat

AND, Alternativa pentru Demnitate Naţională este un proiect politic, o platformă pro europeană dar spunem la fel de răspicat că trebuie să ne întoarcem la crezul primordial al construcţiei europene.

Noul partid se doreşte a fi o premieră pentru politica românească.

Cătălin Ivan, eurodeputat

Crezul nostru este cel de demnitate naţională ca sumă a demnităţilor individuale. O ţară, un popor nu va putea fi niciodată demn dacă cetăţenii săi oriunde s-ar afla pe glob sau în ţară, dacă un singur roman nu este demn şi demnitatea sa nu este respectată atunci România nu este o ţară demnă.

ADN nu va avea preşedinte, ci va fi condus de o echipă, având coordonatori pentru fiecare  domeniu de activitate.

Cătălin Ivan, eurodeputat

AND are ca principiu de bază ideea de consens. Am fost întrebat dacă voi fi preşedintele acestui partid. Nu. AND nu are preşedinte. Alternativa pentru Demnitate Naţională se bazează pe o echipă de coordonare cu coordonatori pe fiecare domeniu important al vieţii noastre cotidiene. Cei mai buni specialişti, cei cu competenţa cea mai mare în domeniul respective autorităţile în domeniul învăţământului, mediului, economiei.

Noul partid are nu doar o platformă politică, ci şi una digitală.

Anda Matei

Views: 75