Apollonia Radio

Black Friday 2018: Ghidul pentru cumpărăturile din ziua cu cele mai mari reduceri din an

 Breaking News
  • 22 aprilie: Ziua Planetei Pământ “Ziua Pământului “ se sărbătoreşte pe 22 aprilie din 1970, în urma unei iniţiative care şi-a propus să aducă în discuţie protejarea mediului. În prezent, 193 de ţări fac parte din reţeaua care marchează aniversarea planetei noastre. Ziua a fost marcată în primele două decenii de după declararea ei numai în Statele Unite ale Americii. Abia în anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi ca expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde. “Ziua Pământului” a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel,...
  • Eroul Florin Morariu medaliat la Londra Când un om nu are nevoie de prea multă prezentare, faptele vorbesc pentru el. Pentru noi toţi, sunt “poveşti de viaţă” adevărate! Respect! Ascultaţi un interviu cu Florin Morariu, marca Radio Apollonia: Foto: news.ro Hits: 470...
  • Programul vizitei Papei Francisc în România Oficialii au anunțat luni programul Papei Francisc în țara noastră. În cele trei zile petrecute la noi, între 31 mai și 2 iunie, Suveranul Pontif se va deplasa în țară, unde va oficia mai multe slujbe, spre bucuria credincioșilor. De asemenea, va beatifica șapte episcopi greco-catolici. Papa se va întoarce în fiecare seară în Capitală. Papa Francisc va ajunge în România la ora 11:30. La Aeroportul ”Henri Coandă” va fi primirea oficială, urmată de vizita la Palatul Cotroceni, unde se va întâlni cu preşedintele şi cu prim-ministrul. Apoi, Suveranul Pontif va avea o întâlnire cu Patriarhul Daniel şi cu Sfântul Sinod. Va urma o vizită la Catedrala Mântuirii Neamului pentru...
  • Lansare de carte – “Mesaj către Criton”   Poetul Vasile Burlui lansează volumul „Mesaj către Criton” Miercuri, 27 martie 2019, poetul Vasile Burlui revine în atenţia publicului iubitor de poezie. Asta pentru că în Librăria Cartea Românească din Iaşi, situată pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr 2, va fi lansat volumul de poeme „Mesaj către Criton”, publicat în 2018 la Editura Cartea Românească. Despre cel mai recent volum al său de poezie vor vorbi criticul literar Ioan Holban, cel care a şi prefaţat cartea, universitarul şi filologul Iulian Popescu, precum şi criticul literar Livia Iacob. Evenimentul, ce va începe la ora 18:00, va fi moderat de Paul Gorban. Despre cea mai recentă carte a poetului...
  • 50 De Femei De Succes Radio Apollonia vă invită de astăzi, 19 martie 2019, să fiţi părtaşi la un nou proiect, intitulat “50 De Femei De Succes“. Știi ce vrei să faci? Ai descoperit o pasiune pe care vrei să o explorezi? Închide ochii și gândește-te că ești deja în top! O femeie de succes nu se oprește niciodată din învățat. Chiar dacă a absolvit trei facultăți, două mastere și un doctorat… Într-o carieră de succes e nevoie de mult curaj!  Într-un business este foarte important să ştii să negociezi. Pentru a-i putea convinge pe alţii, trebuie să fii convinsă la rândul tău. Majoritatea femeilor de succes au descoperit că trezitul de dimineaţă şi începerea...

Black Friday 2018: Ghidul pentru cumpărăturile din ziua cu cele mai mari reduceri din an

Black Friday 2018: Ghidul pentru cumpărăturile din ziua cu cele mai mari reduceri din an
November 16
17:23 2018

Garanția legală de doi ani și dreptul de a returna produsele achiziționate sunt, după cum stabilește legislația în vigoare, principalele drepturi ale cumpărătorilor. Dar, pe lângă acestea, cumpărătorii ar trebui să știe și că ar trebui să verifice produsele la livrare, că nu au nevoie de ambajul original al produsului pentru a beneficia de garanție sau că vânzătorii trebuie să le pună la dispoziție o serie de informații. În contextul în care Black Friday 2018 are loc chiar în această perioadă, prezentăm azi o serie de informații ce pot ușura misiunea celor ce vor să facă cumpărături în perioada reducerilor de preț.

Clienții magazinelor online trebuie să primească, atunci când fac cumpărături, o serie de informații obligatorii de la comerciant. Unele dintre acestea vizează caracteristicile produsului, datele de contact ale comerciantului, dar și modalitățile de plată acceptate de comerciant sau politica de soluționare a reclamațiilor.

Recomandările autorităților pentru cei ce fac cumpărături în această perioadă

Mai mulți comercianți importanți din România au dat deja startul reducerilor de preț și, de aceea, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) le face cumpărătorilor o serie de recomandări. ANPC le recomandă acestora să se informeze, printre altele, despre costurile de livrare a produsului sau despre modalitățile de plată acceptate.

Drepturile pe care le au cumpărătorii în baza garanției legale a produsului

Comercianții trebuie să acorde la vânzarea produselor, în mod obligatoriu, garanția legală de conformitate. Această garanție are, potrivit legislației din țara noastră, o durată de doi ani și se calculează de la momentul livrării produsului. În baza acestei garanții, cumpărătorii pot solicita repararea sau înlocuirea unui produs defect și, în anumite situații, pot chiar returna produsul și pot primi banii plătiți înapoi.

Autoritățile ce trebuie contactate în cazul apariției unor probleme cu comercianții

Uneori, în interacțiunea dintre comerciant și cumpărător apar neînțelegeri și chiar tensiuni, care nu se rezolvă întotdeauna rapid sau ușor. În aceste cazuri, dacă nu reușește să rezolve problema direct cu comerciantul, cumpărătorul are posibilitatea de a-l reclama pe acesta la anumite autorități din România.

Nu e obligatoriu să păstrăm ambalajele originale ale produselor

De câțiva ani, obligația de a păstra ambalajele originale ale unui produs pentru a beneficia de garanție a fost eliminată. Astfel, cumpărătorii nu mai sunt nevoiți, de teama de a nu putea beneficia de garanția produsului, să-și aglomereze locuințele cu ambalajele produselor cumpărate.

Ce trebuie să facă cumpărătorii atunci când produsele livrate prezintă defecte

Potrivit legislației în vigoare, comerciantul este răspunzător față de cumpărător pentru orice neconformitate existentă la momentul când au fost livrate produsele. În cazul în care defectul produsului este vizibil sau ușor și rapid de identificat, cumpărătorul poate refuza primirea coletului sau a produsului.

Cine răspunde dacă un produs cu defecte cauzează pagube cumpărătorului

În cazul în care un produs defect cauzează diverse pagube cumpărătorului, acesta are posibilitatea de a se îndrepta împotriva producătorului bunului sau, dacă nu există posibilitatea ca acesta din urmă să fie contactat, împotriva vânzătorului produsului.

Cumpărătorii bunurilor la mâna a doua pot beneficia doar parțial de garanția acestora

Cei ce cumpără bunuri direct de la un comerciant beneficiază de garanție pentru acestea. În schimb, cei ce cumpără bunuri de la persoane fizice sau, după cum mai sunt ele numite, bunuri la mâna a doua nu pot beneficia de toate drepturile ce derivă din garanția legală. Spre exemplu, cumpărătorul unui bun la mâna a doua va putea, în baza garanției, doar să-și repare bunul, nu să-l și înlocuiască sau să-l returneze.

 

avocatnet.ro

Hits: 13

About Author

Ramona Lazar

Ramona Lazar

Related Articles