Apollonia Radio

Black Friday 2018: Ghidul pentru cumpărăturile din ziua cu cele mai mari reduceri din an

 Breaking News
  • 5 iunie – Ziua Învăţătorului Pe 5 iunie se sărbătoreşte Ziua Învățătorului, care coincide cu data de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 — 17 septembrie 1823). Gheorghe Lazăr, născut la Avrig, este considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească. În 1818, a înființat în București prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava. Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), Ziua Învăţătorului va fi sărbătorită prin activităţi extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ, şi nu vor avea loc cursuri normale. Instituirea aceste zile a învăţătorului a fost aprobată în 9 octombrie 2007 de Parlament şi apoi prin Legea nr. 289 din 29 octombrie...
  • Mijloacele de transport şi parcări – 1 iunie 2019 Pelerinii vor sosi la Iaşi cu trenul, cu autocarele, microbuzele şi cu maşinile personale. Fiecare comunitate/parohie va avea un responsabil general de grup, dar şi câte un responsabil pentru fiecare autocar/microbuz/tren. Pentru a veni în sprijinul pelerinilor, sunt puse la dispoziţia lor două trenuri: primul, pe ruta Adjud (plecarea la ora 08.00) – Bacău – Roman – Iaşi (ora 12.13) şi retur (de la ora 21.05); al doilea, pe relaţia Roman (10.45) – Paşcani – Iaşi (13.31) şi retur (de la ora 20.22). De la gara din Iaşi, pelerinii se vor deplasa pe jos până la porţile de intrare în zona specificată pe bilet, conform infograficului zonei de acces. Având...
  • Informaţii importante pentru pelerini Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie de Judeţean Iaşi (Iaşi, Str. Mihai Costăchescu, 2; tel. 0232/302000; https://is.politiaromana.ro; e-mail: ipjiasi@is.politiaroniana.ro) a elaborat un material cu informaţii preventive, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi pentru ca evenimentul să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru participanţi. – Purtaţi în permanenţă asupra dumneavoastră documentele de identitate (paşaport, carte de identitate, permis de conducere)! – Aveţi grijă unde vă ţineţi portofelul şi telefonul mobil (nu le ţineţi în buzunarele exterioare, iar poşetele/ borsetele/ rucsacii să fie mereu în supravegherea dumneavoastră)! – Dacă deţineţi bijuterii sau bunuri de valoare mare, păstraţi-le în seif la locul de cazare! – Nu...
  • Documente necesare accesului în Perimetrul din faţa Palatului Culturii Înainte de a porni spre Iaşi, pelerinii trebuie să se asigure că au la ei permisele de acces pe baza cărora vor putea intra în Perimetrul securizat pentru întâlnirea cu papa Francisc. Aceste permise sunt distribuite prin parohiile din Dieceza Romano-Catolică de Iaşi, pe baza înscrierii făcute până la 1 mai. Accesul se va face pe baza permisului nominal primit şi însoţit de actul de identitate. Accesul în cele opt zone din perimetrul securizat Perimetrul din faţa Palatului Culturii va fi împărţit în şapte zone în care vor fi aşezate persoanele care s-au înscris pentru acest eveniment, fiecare zonă având un punct de prim ajutor. O a opta zonă va...
  • Întâlnirea cu Papa Francisc – Iaşi, 1 iunie 2019 Sfântul Părinte papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. În cadrul acestei vizite, se va afla la 1 iunie la Iaşi, în mijlocul Diecezei de Iaşi. Papa Francisc va sosi la ora 17.25 la catedrala catolică, în care va fi aşteptat de aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă. Apoi îi va întâlni pe toţi cei prezenţi în faţa Palatului Culturii, participând la “Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”. Program special în ziua de 1 iunie În ziua de 1 iunie, de la ora 14.00 până la ora 16.00, vor fi difuzate pe megaecranele amplasate în zona din faţa Palatului Culturii mai multe...

Black Friday 2018: Ghidul pentru cumpărăturile din ziua cu cele mai mari reduceri din an

Black Friday 2018: Ghidul pentru cumpărăturile din ziua cu cele mai mari reduceri din an
November 16
17:23 2018

Garanția legală de doi ani și dreptul de a returna produsele achiziționate sunt, după cum stabilește legislația în vigoare, principalele drepturi ale cumpărătorilor. Dar, pe lângă acestea, cumpărătorii ar trebui să știe și că ar trebui să verifice produsele la livrare, că nu au nevoie de ambajul original al produsului pentru a beneficia de garanție sau că vânzătorii trebuie să le pună la dispoziție o serie de informații. În contextul în care Black Friday 2018 are loc chiar în această perioadă, prezentăm azi o serie de informații ce pot ușura misiunea celor ce vor să facă cumpărături în perioada reducerilor de preț.

Clienții magazinelor online trebuie să primească, atunci când fac cumpărături, o serie de informații obligatorii de la comerciant. Unele dintre acestea vizează caracteristicile produsului, datele de contact ale comerciantului, dar și modalitățile de plată acceptate de comerciant sau politica de soluționare a reclamațiilor.

Recomandările autorităților pentru cei ce fac cumpărături în această perioadă

Mai mulți comercianți importanți din România au dat deja startul reducerilor de preț și, de aceea, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) le face cumpărătorilor o serie de recomandări. ANPC le recomandă acestora să se informeze, printre altele, despre costurile de livrare a produsului sau despre modalitățile de plată acceptate.

Drepturile pe care le au cumpărătorii în baza garanției legale a produsului

Comercianții trebuie să acorde la vânzarea produselor, în mod obligatoriu, garanția legală de conformitate. Această garanție are, potrivit legislației din țara noastră, o durată de doi ani și se calculează de la momentul livrării produsului. În baza acestei garanții, cumpărătorii pot solicita repararea sau înlocuirea unui produs defect și, în anumite situații, pot chiar returna produsul și pot primi banii plătiți înapoi.

Autoritățile ce trebuie contactate în cazul apariției unor probleme cu comercianții

Uneori, în interacțiunea dintre comerciant și cumpărător apar neînțelegeri și chiar tensiuni, care nu se rezolvă întotdeauna rapid sau ușor. În aceste cazuri, dacă nu reușește să rezolve problema direct cu comerciantul, cumpărătorul are posibilitatea de a-l reclama pe acesta la anumite autorități din România.

Nu e obligatoriu să păstrăm ambalajele originale ale produselor

De câțiva ani, obligația de a păstra ambalajele originale ale unui produs pentru a beneficia de garanție a fost eliminată. Astfel, cumpărătorii nu mai sunt nevoiți, de teama de a nu putea beneficia de garanția produsului, să-și aglomereze locuințele cu ambalajele produselor cumpărate.

Ce trebuie să facă cumpărătorii atunci când produsele livrate prezintă defecte

Potrivit legislației în vigoare, comerciantul este răspunzător față de cumpărător pentru orice neconformitate existentă la momentul când au fost livrate produsele. În cazul în care defectul produsului este vizibil sau ușor și rapid de identificat, cumpărătorul poate refuza primirea coletului sau a produsului.

Cine răspunde dacă un produs cu defecte cauzează pagube cumpărătorului

În cazul în care un produs defect cauzează diverse pagube cumpărătorului, acesta are posibilitatea de a se îndrepta împotriva producătorului bunului sau, dacă nu există posibilitatea ca acesta din urmă să fie contactat, împotriva vânzătorului produsului.

Cumpărătorii bunurilor la mâna a doua pot beneficia doar parțial de garanția acestora

Cei ce cumpără bunuri direct de la un comerciant beneficiază de garanție pentru acestea. În schimb, cei ce cumpără bunuri de la persoane fizice sau, după cum mai sunt ele numite, bunuri la mâna a doua nu pot beneficia de toate drepturile ce derivă din garanția legală. Spre exemplu, cumpărătorul unui bun la mâna a doua va putea, în baza garanției, doar să-și repare bunul, nu să-l și înlocuiască sau să-l returneze.

 

avocatnet.ro

Hits: 19

About Author

Apollonia Radio

Apollonia Radio

Related Articles