Apollonia Radio

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului

 Breaking News
  • BUST DEDICAT POETULUI BESARION GABASHVILI Pe 24 ianuarie 2019, va fi inaugurat la Iaşi bustul poetului clasic georgian Besarion Gabashvili (Besiki). Monumentul poetului născut la Tbilisi în 1750 şi decedat la Iaşi în data de 24 ianuarie 1791 va fi amplasat pe strada Costache Negri. Iniţiativa municipalităţii porneşte de la propunerea pe care Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, Ambasadorul Georgiei în România, a făcut-o în timpul vizitei la Iaşi din 5 – 6 iulie 2018. Poetul georgian Besarion Gabashvili este îngropat în zona fostei Biserici Sfânta Vineri. Din acele vremuri se păstrează doar placa funerară, pe care scrie: „În acest mormânt zace Principele Visarion Zaharovici Gabashvili, care a fost trimis ambasador al Ţarului David pe lângă prea...

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului

13 februarie – Ziua Mondială a Radioului
February 13
15:10 2019

Marţi, 13 februarie, este marcată Ziua Mondială a Radioului – World Radio Day – în semn de apreciere pentru acest influent mijloc de informație și cultură. Această zi a fost proclamată la 3 noiembrie 2011, de către cea de-a 36-a Conferinţă generală a UNESCO, ratificată de Adunarea Generală a UNESCO din decembrie 2012 şi marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946.

Într-o zi de sărbătoare, vă invit să cunoaşteţi trei jurnalişti, trei oameni îndrăgostiţi iremediabil de munca lor şi de ascultătorii care înseamnă rostul lor de zi cu zi…

Un dialog fără frontiere, jurnalista Raluca Daria Diaconiuc, Radio Iaşi – Zina Bivol, jurnalistă la radioul “Vocea Basarabiei” din Chişinău, Republica Moldova:

 

Un dialog fără frontiere, jurnalistul  Claudiu Pădurean, Radio Cluj – Zina Bivol, jurnalistă la radioul “Vocea Basarabiei” din Chişinău, Republica Moldova:

Să o cunoaştem pe Zina Bivol, poeta… A lansat volumul de poezii”Femeia cu gust de lapte”. Recită Viorel Cozma, soţul Zinei..

“La mulţi ani!” jurnaliştilor de radio din România şi de pretutindeni!!!

Hits: 3

About Author

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu

Related Articles